Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magyar népmesék - A kártyajáték

4.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:db
Cikkszám: kekjatek003
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Kard és Korona kiadó

Leírás és Paraméterek

A Magyar népmesék - A kártyajátéknak ez az 5. jubileumi kiadása, ami minden szempontból különleges lett, új dobozt kapott, és a beltartalom is megújult. Az eddigi tapasztalatok alapján kicsit változtattunk a kártyákon és grafikájukon, ráadásul most 10 új és egyedi lap is belekerült a pakliba, amelyek csak ebben a limitált, ünnepi kiadásban lesznek elérhetőek! Kíváncsiak vagytok, hogy mire képes a varázstükör vagy az éjjeli lámpás, mennyit ér egy rozsdás kulcs és egy csorba bögre, vagy a kacsalábon forgó palota?! Ebből a különleges kiadásból választ kaptok, ráadásul felejthetetlen élményekkel gazdagodtok a kártyajáték során...


Magyar népmesék - A kártyajáték

A Magyar népmesék - A társasjáték nagy sikere után ez a következő darab. 

Az egyszerű játékszabályt a legkisebbek is könnyen megtanulják a kezdőjáték segítségével, ezért már 5 éves kortól bátran ajánljuk. A haladó változatot akciókártyák színesítik, amelyekkel remekül lehet taktikázni.
 
Döntsd el a jó és rossz örök harcát a mesék világában!

Kiknek ajánljuk?

A Magyar népmesék – A kártyajátékot ajánljuk óvodásoknak, iskolásoknak, felnőtteknek és nagyszülőknek egyaránt! A játékban található két játékmódnak köszönhetően kortól függetlenül izgalmas időtöltés lesz mindenkinek. A szabályok egyszerűsége miatt a kezdő változatot akár már óvodában is játszhatják a gyerekek. Szórakoztatva tanít, mert bár matematikai tudást nem igényel, az egyszerűbb matematikai műveleteket használ és segít a számfogalom kialakításában is.

A haladó változat nem csak gyerekeknek de felnőtt, baráti társaságoknak is ideális. A szabályok pár perc alatt megtanulhatóak, hiszen a szabálykönyv csupán egy A4-es lap. A haladó változatban a játékosoknak egymás akcióira kell reagálniuk a saját lehetőségeik kiaknázásával, ennek köszönhetően a kártyajáték partijátékként is megállja a helyét. Egyedi játékélmény a jól ismert népmese szereplőkkel!

A játék lényege

Gyűjts össze minél többet a népmesék hőseit segítő tárgyakból és szereplőkből, hogy neked legyen a legtöbb pontod a játék végén! De vigyázz, mert a boszorkányok és ördögök veszedelmes cimborái megnehezítik a dolgodat. Kellő furfanggal azonban túljárhatsz a gonoszok, és a többi játékos eszén is!

A játék célja, hogy a játékos a negatív pontot érő lila lapoktól megszabaduljon, s a pozitív lapokból a legtöbb párt és sorozatot összegyűjtse. Minden körben egy akciót hajthatunk végre a következők közül: laphúzás, lapdobás vagy laprakás. A haladó játékmódban akciókártyák kerülnek a pakliba, melyek segítségével megtréfálhatjuk játékostársainkat, és a saját győzelmünket is támogatjuk a megfelelő kártyák kijátszásával.

A játék elemei

  • 120 darab kártya:
  • 20 darab 1-es
  • 15 darab 2-es
  • 9 darab 3-as
  • 5 darab 4-es
  • 4 darab Pinkó kártya
  • 30 darab lila negatív lap
  • 3 darab Éjfél kártya
  • 34 darab akciókártya (a haladó játékhoz)